Aktuálně

Aktuálně

Duben 2017

Prezentace SALVATORE TOMA / Novinky ICAM S.p.A.

Přinášíme několik fotografií z prezentace/semináře, který jsme uspořádali ve spolupráci se společností Icam S.p.A. Celodenní akci vedl Pastry Chef, Chocolatier a odborný konzultant Salvatore Toma. Během dne 20.4.2017 byly prezentovány rozmanité varianty výroby dezertů, krémů, náplní a pralinek. Salvatore zaujal zajímavými kombinacemi chutí a zejména pak precizní prací s čokoládou a krémy této italské rodinné čokoládovny. Naši zákazníci měli možnost prodiskutovat vybraná témata z hlediska výroby a získat tak zajímavé poznatky a inspirace. V rámci dne degustovali účastníci vzorky z širokého portfolia čokolád a byly představeny nové náplně typu Pralinata s 55% podílem lískových ořechů/mandlí/pistácií a karamelizovaným cukrem.

Novinky jednoplantážových čokolád BIO Bagua Nativo 81% se třtinovým cukrem a mléčná Los Bejucos 46% vyrobené z odrůd Criollo potvrdily tu nejvyšší úroveň nabízených produktů společnosti Icam S.p.A.

Děkujeme všem zúčastněným a jsme velice rádi za tak pozitivní zpětnou vazbu.

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Říjen 2015

Podzimní setkání cukrářů a pekařů 2015
se společností DAWN

V úterý 27.10.2015 jsme uspořádali Podzimní setkání cukářů a pekařů se společností DAWN Foods Germany GmbH.

Na prezentaci s podzimní a zimní tematikou představili zástupci z firmy DAWN ve spolupráci s našimi technology na jedenáct různorodých dezertů. Pro inspiraci to byl vydatný ořechový dort Engadin, řezy pečené jablko, perníková vlna, perníkový cupcake, mini donut s čokoládou 67%, hruškové řezy se skořicí, apod.

Ze sortimentu DAWN vybrali pro přípravu těchto výrobků například tyto suroviny:
Lebkuchen-mix - směs pro výrbu variací perníkových těst s možností kombinace s dalšími typy těst. Dále Mürbeteig-mix na linecké a Créme Cake Base pro univerzální použití jako základ na korpusy a cupcakes. Fondům dominoval karamel, zimní pečené jablko a hruška. Dekorování oblíbenými cukrovými hvězdičkami.

Odpolední akci jsme využili také k bližšímu seznámení s novými trendy ve výrobě surovin, které společnost DAWN Foods také určuje. Je to například redukce negativních, umělých emulgátorů ve směsích, eliminace palmového tuku ze všech výrobků. Používání čistě přírodních surovin ve fondech, ochucovacích pastách a v celé řadě směsí.
ALL NATURAL a CLEAN LABEL štítkování.

Na závěr byl představen nový produkt EMULSHINE Extra - výjímečný lesk na pečení v 1 kg balení. Emulzi lze naředit vodou až do 50%. Již brzy v našem sortimentu. Vše z přírodních surovin, vhodné pro vegetariany.

Na společném občerstvení si mohly návštěvníci prohlédnout další zajímavosti ze sortimentu Novicom Praha s.r.o.
Děkujeme všem účastníkům za účast a důležitou zpětnou vazbu. Těšíme se na další setkání s Vámi!

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Leden 2015

Inspirace z našeho studia s vynikající čokoládou ICAM

Přinášíme Vám malou "ochutnávku" z našeho studia. Tentokrát se naše šéfcukrářka Kateřina zaměřila na čokoládové dezerty, vytvořené z té nejkvalitnější italské čokolády od našeho partnera ICAM s.p.a.

Italská společnost ICAM s.p.a. je uznávaným světovým pěstitelem a výrobcem čokoládových produktů s více jak 70-ti letou tradicí. Široká nabídka výrobce zaručuje, že u nás naleznete čokoládu určenou právě pro Vás - od jemnějších chuťových odstínů až po čokolády s výraznými ovocnými tóny.

ICAM s.p.a. kombinuje důraz na kvalitu s neustálým dohledem na pěstitelský a výrobní proces tak, aby výsledná čokoláda splňovala ty nejnáročnější zpracovatelské a chuťové požadavky chocolatierů.

ICAM s.p.a. zaručuje pečlivý výběr a trvale udržitelný způsob pěstování kakaových bobů s ohledem na férovou spolupráci s místními pěstiteli.

NOVICOM Praha s.r.o. je výhradním zástupcem firmy ICAM s.p.a. v oblasti profesionální práce s čokoládou v ČR.

První dezert: ICAM Gianduia Mousse byů vytvořen z vynikající čokolády Gianduia 32%. Ta je vyrobena dle tradiční italské receptury.

Druhý dezert: ICAM Dark Chocolate Fondant s ibiškem je vyroben z oblíbené chocolatierské ikony - čokolády REGINA 61%. Ta je ceněna pro svou vynikající fluiditu při zpracování a a jemnou, lehkou chuť s výraznou, plnou chutí kakaa.

Třetí dezert: Icam CACAO Brownie vděčí za svou vynikající chuť Kakau ICAM 22/24% a neotřelému mousse z BIO bílé, ORGANICKÉ ČOKOLÁDY s KOUSKY vanilky

K doplnění kakaové chuti posloužila slunečnicová semínka.

Bližší informace u našich obchodních zástupců nebo na našich emailech a telefonních číslech.

Foto Foto Foto


 

Prosinec 2014

Podzimní a zimní inspirace - dorty

Přinášíme Vám sérii inspirativních výrobků pro Vaše výrobny a provozovny, které připravila šéfcukrářka Novicom Praha s.r.o. - Kateřina Člaňková. zaměřila se tentokrát na dorty, s podzimní a zimí tematikou - se sezónními surovinami. Všechny výrobky jsou ze surovin nabízených firmou NOVICOM Praha s.r.o.

Dorty jsou rozličných chutí a při výrobě byl kladen důraz také na příznivé cenové náklady.

Na korpusy byly použity směsi: Sumix Choco - pro tmavý, kakaový korpus a Sponge-mix Plus - vynikající směs pro výrobu světlého, jemného korpusu za skvělou cenu.
U banánků tvoří základ směs pro výrobu jemného lineckého těsta: MÜRBETEIG-MIX. Jako náplň, která nevytéká, je termostabilní a pevná v řezu je v banánkách v čokoládě:BANÁN PREMIUM. Jako poleva u banánků a u dortu s náplní vaječného likéru jsou oblíbené: SOUPLESSE polevy. Ty se nelámou, jsou vhodné i k zamražení, jsou elastické a chuťově vyvážené.

Pro dorty byly využity Fondy z naší nabádky jako: vynikající ČOKO-ARABICA. Ten ve pojení s lískooříškovo-kakaovou náplní a pomeranči vytváří lahodné souznění chutí. Lesklý DECORGEL karamel je na povrchu MAXI-King dortu s množstvím karamelových kudrn. Všchny dorty byly dekorovány Čokoládovými dekoracemi z naší nabídky: ČOKOLÁDOVÉ DEKORACE
Náplň s příchutí
vaječného likéru je součástí dortu, který je inspirován tradičním zákuskem "špička". Na světlém, lehkém, jablečném dortu tvoří chuťovou dominantu náplň Zlaté jablko.

Bližší informace u našich obchodních zástupců nebo na našich emailech a telefonních číslech. Máme pro Vás připraveny receptury a kalkulace.

 

Foto Foto Foto Foto Foto
 

Říjen 2014

Srdečně zveme na praktický seminář:
CUPCAKES - výroba a zdobení!

Seminář bude probíhat pod vedením reprezentantky ČR v národním gastronomickém teamu v letech 1998-2001 a šéfcukrářky Novicom Praha s.r.o. Kateřiny Člaňkové.

Program: Teoretické základy, pečení, příprava krémů, použití ochucovacích past, použití modelovacích hmot, dekorování.

Kdy? Ve čtvrtek - 30.10. 2014 od 13:00 do 17:00.

Místo konání: Novicom Praha s.r.o. - cukrářské studio. Nad Jezerem 569, Vestec u prahy, 252 42.

Poplatek: 1500,-Kč /Záloha 500,-Kč při závazné objednávce účasti/

Vzhledem k praktickému zaměření semináře je limitovaný počet osob: 8.

Přihlašování na email: mareknovak@novicompraha.cz; také u našich obchodních zástupců.

Telefonní kontakt: +420 244 404 047; +420 724 762 841

Foto  

Říjen 2014

Inspirace na tradiční i netradiční cukroví

Několik inspirativních fotek z našeho studia – kde jsme se tentokrát, vzhledem k blížícím se přípravám na Vánoce, zaměřili na výrobu tradičního i netradičního vánočního cukroví. Všechny výrobky jsou ze surovin nabízených firmou NOVICOM Praha s.r.o.

Věříme, že toto cukroví zaujme také Vaše zákazníky – svým vzhledem
a prvotřídní chutí.

Pro jemná a lahodná linecká kolečka a margaretky je jako základ použita směs MÜRBETEIG-MIX U bonbonů je použitý nabízený MARCIPÁN V kombinaci s ochucovacími pastami. Pečení, chuť a vůni skvěle podpoří MARGARÍN W.ROYAL BACK.

Ovocné náplně STANDARD a PREMIUM jsou ideální volbou díky jejich perfektní stabilitě a především chuti. U citronového lineckého jsou použity jako náplň Trvanlivé krémy FROSTING. Bílkové cukroví /pusinky a kokosky/ jsou vyrobeny za použití surovin: Ovafina a Quelli. Na povrch jako poleva jsou aplikovány osvědčené a nelámající se POLEVY SOUPLESSE.

V případě zájmu o informace ohledně zobrazených výrobků nás neváhejte kontaktovat. Máme vypracované podrobné kalkulace.

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Září 2014

Inspirace z našeho studia pro oživení cukrářských vitrín

Pro inspiraci Vám přinášíme fotografie originálních cupcaků vytvořených naší šéfcukrářkou Kateřinou.

Od elegantních čokoládových a višňových Cupcakes se vzhledem květiny přes netradiční vzhledy až po dětské varianty tohoto oblíbeného dezertu.

Všechny lahodné Cupcakes vznikly ze surovin Novicom Praha s.r.o.
Základem jsou: CRÉME CAKE směsi pro výrobu cupcakes. Na povrch jsou u některých Cupcakes aplikovány: hotové krémy Frostings. Mohou být v kombinaci s máslem nebo s ochucovacími pastami. Dozdobení je na cukrářské fantazii a s použitím čokoládových dekorací, krémů Frosting nebo marcipánu

Pro bližší informace ohledně surovin a výroby cupcakes nás můžete kontaktovat.
Seminář na téma Cupcakes již brzy v našem studiu! Sledujte naše stránky a FB profil.

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Únor 2014

V únoru jsme opět navštívili italské Lecco, sídlo producenta prvotřídní italské čokolády, společnost ICAM s.p.a. Součástí naší dvoudenní návštěvy byla prohlídka výrobních prostor a seznámení s novými produkty a trendy v oblasti práce s čokoládou formou odborného semináře.

Z široké nabídky ICAMu byly prezentovány nové druhy bílé čokolády:

Bílá čokoláda Vanini, která nás překvapila svou jemností, jíž lze využít zejména při výrobě náplní do pralinek a ganáží.
A bílá BIO organická čokoláda s kousky vanilky, která patří ke špičkovým výrobkům a má odběratele po celém světě.

Dále firma ICAM představila dva druhy čokoládových lesků-polev: Icam Dark Icing, který je vhodný na čerstvé produkty a stejný produkt vhodný pro mražené dezerty - Shiny Cocoa Icing Gel. Na fotkách se můžete přesvědčit o bezkonkurenčním vysokém lesku vyrobených dortů a dezertů.

Všechny tyto produkty již brzy skladem!

Praktické semináře použití různých druhů čokolád k výrobě lahodných a inspirativních dezertů vedl zkušený mistr p. Riccardo Magni.

Děkujeme našim společníkům za účast, příjemně strávené chvíle a věříme, že tato akce přinesla nové "čokoládové" inspirace.

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Září 2013

Využití potahovacích a modelovacích hmot z dílny cukrářek Jungrových

Nahlédněte na profesionálně provedená díla cukrářek Jungrových, která vytvořily na odborném semináři v našem studiu ve Vestci. Potvrdily špičkové vlastnosti nabízených potahovacích a modelovacích hmot.

 

Foto Foto Foto Foto
 

Září 2013

Odborný seminář použití modelovacích a potahovacích hmot

Ve dnech 11.-12.9. 2013 proběhl odborný seminář použití potahovacích a modelovacích hmot italské firmy Rue Flambée v našem studiu ve Vestci.

Ukázka širokého spektra kreativního využití těchto produktů byla doplněna možností vyzkoušet si vynikající vlastnosti hmot při modelování a potahování.

Během vytváření nových designů se hmoty netrhaly, nerosily, byly výborně tvárné. Potahovací hmoty lze totiž vyválet do tenkých vrstev a při tom si zachovávají pružnost a dlouhotrvající čerstvost /3-4 dny/.

Pro velký zájem se konaly semináře v pěti blocích.

Děkujeme všem za účast a budeme se těšit na příští setkání!

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Listopad 2012

Podzimní setkání cukrářů a pekařů - prezentace firmy DAWN 2012

Dne 8.11. 2012 proběhlo další kolo oblíbených prezentací naší společnosti. Českým cukrářům a pekařům byl představen výběr novinek ze sortimentu firmy DAWN /dříve Unifine/,které byly také součástí světové výstavy IBA 2012.

Mistři cukráři z firmy Novicom Praha a Dawn předvedli kouzlo přípravy těch nejlahodnějších dezertů z našich nových surovin. Velký úspěch zaznamenal Fond „čoko-arabica“, který doplnil další rozmanité druhy ochucených ztužovačů v našem sortimentu.

Na následné ochutnávce a v kontaktu s našimi zástupci se mohli hosté přesvědčit o prvotřídní, poctivé chuti a snadné přípravě také u dalších dezertů jako muffins, cookies, brownies, donuts, cheese-cakes , atd. Nechyběly vánoční konfetky z jemného lineckého těsta Mürbeteig-mix. K našemu potěšení i letos hosté zaplnili celý sál.

Děkujeme všem za účast, důležitou zpětnou vazbu, příjemnou atmosféru a budeme se těšit na příští setkání!

Sledujte naše webové stránky pro bližší informace o nabízených surovinách!

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Říjen 2012

Škola čokolády s firmou ICAM

Fotografie z dvoudenního odborného semináře pod vedením cukrářského mistra p. Riccarda Magni z firmy Icam v našem cukrářském studiu.Během semináře byla představena výroba dezertů a pralinek z prvotřídní italské čokolády. Elegantní a lahodné dezerty jsou k vidění ve fotogalerii. Děkujeme všem účastníkům za zájem a příjemný den s vůní čokolády.

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto

Květen 2012

Abylimpiáda 2012

Letos již po páté Novicom Praha jako partner pražské Abylimpiády pořádané při Jedličkově ústavu. Gratulujeme cukrářské sekci ke krásným a zajímavým výrobkům z našich surovin a dekorací!

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Duben 2011

Prezentace a novinky firmy SONNEVELD

PROSONY opět bodují.

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Březen 2011

Nové nápady z dílny UNIFINE

Děkujeme všem za hojnou účast a příjemnou atmosféru.

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Březen 2011

Návštěva firmy ICAM s.p.a.

Prvotřídního výrobce italské čokolády z nejkvalitnějších kakaových bobů. Spojeno s prezentacemi p. Riccarda Magni, prohlídkou výrobních prostor a ochutnávkou lahodných surovin a výrobků, které Vám rádi zprostředkujeme.

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Duben 2010, Brno

Salima (MBK), 2.3.–5.3.2010

Významnou novinkou na našem stánku byla tentokrát výroba a prezentace tradiční italské zmrzliny firmy Bigatton.

Její kvalita, chuť i způsob zdobení byly vysoce hodnoceny nejen ze strany běž­ných návštěvníků, ale především ze strany českých výrobců zmrzlin.

Dále jsme představili dochucovací pasty Amarena a Zelený čaj a nové svěží chutě ztužovačů do šlehaček Tvaroh-broskev, Ricotta-limetka a Ricotta-cookie firmy Unifine Food and Bake Ingr., jakož i 2 typy dezertních krémů a nové směsi těst.

Zajímavé designy čokoládových dekorací od firmy Dobla byly prakticky předsta­veny na hotových dortech a dezertech.

S nemalým zájmem se setkala nová řada strojů na stříkání želé firmy Boyens Backservice GmbH.

Špičková technika, snadná údržba a dokonalý výsledek přesvědčily mnohé zá­kazníky, že koupě těchto strojů skutečně zvýší kvalitu a prodejnost jejich výrobků.

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Listopad 2009, Hotel Globus Praha a Golf Hotel Austerlitz Slavkov u Brna

Horké novinky z výstavy IBA 2009

Ve spolupráci s firmou Unifine Food & Bake Ingr. a holandskou firmou Dobla byly představeny nejzajímavější novinky obou výrobců.

Nové příchutě fondů, variace dezertů, moderní design malých dortů, nové způsoby zdobení byly hlavním tématem odborné části prezentace.

Součástí semináře byla ochutnávka představených cukrářských výrobků, výstavka nových čokoládových dekorací, nové tvary pečiva určeného k plnění u příležitosti slavnostních rautů.

Cukrářskou prezentaci připravili p. Laszlo Sztancsik (Unifine) a p. Roman Berko (Novicom).

Pekaři ocenili výrobky z kynutého těsta (věnce, pletence, šneky…) s použitím řady PROSONŮ holandské firmy Sonneveld, které dodávají témto výrobkům lahodnou chuť, vláčnost, aroma a především dlouhou trvanlivost.

Potěšila nás bohatá účast, příjemná atmosféra a zájem o novinky ze strany našich klientů.

Děkujeme všem za účast a příjemně strávené odpoledne…

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Září 2009, Vestec

Kouzlíme s čokoládou

… a je to tady… výborná italská čokoláda vyrobená z nejkvalitnějších kakaových bobů dobývá český trh!

Zástupci firmy ICAM s.p.a. představili výběr prvotřídních italských čokolád, krémů a náplní pro výrobu čokoládových bonbónů a pralinek.

ICAM je držitelem mnohých světových ocenění a a certifikátů, nabízí též několik druhů „Single origins“ a Bio-čokolád.

Lahodná chuť čokolády, profesionalita a zručnost cukrářského mistra p. Riccardo Magni okouzlila všechny přítomné.

Tento neskrývaný zájem nás jenom utvrdil v tom, že naše rozhodnutí uvést firmu ICAM na český trh je správné a má jasnou perspektivu…

Seminář se uskutečnil v našem novém cukrářském studiu a setkal se s nebývalým zájmem ze strany českých cukrářských odborníků.

Chcete vědět více? Kontaktujte nás…

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Květen 2009, Praha

"Abilympiáda"

Bylo nám potěšením, že jsme se mohli v letošním roce podílet cukrářskými surovinami na zajištění 8. České abilympiády pro děti a mládež v soutěžní disciplině „cukrářství“.

Z přiložených fotografií je vidět nadšení a pečlivost dětí, které spolu se svými asistenty tvořily a bohatě zdobily své výtvory.

Přejeme všem soutěžícím úspěšný rok a těšíme se opět v květnu 2010 na shledání.

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Březen 2009, Portogruaro

"Odborný seminář u firmy BIGATTON PRODUZIONE snc pro výrobce a milovníky italské zmrzliny"

Součástí semináře byla také prezentace strojů na výrobu zmrzliny značky CRM (Telme spa).

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Listopad 2008, Praha, Křelov u Olomouce

"Podzimní setkání cukrářů a pekařů"

* original evropské receptury firmy Unifine Food+Bake Ingredients GmbH
* variace dortů
* "sladké" pro gastronomii

Dále byly představeny novinky z oblasti trvanlivého pečiva, čokoládových dekorací a Top design - plastový program.

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Září 2008, Darmstadt

"Odborný seminář u firmy Unifine Food+Bake Ingredients GmbH"

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Duben 2008, Praha

"Salima 2008"

Fotogalerie z mezinárodním potravinářském veletrhu.

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Říjen 2007, Brno

"Nejdelší ovocný koláč v ČR"

Firmy Unifine Food+Bake Ingredients GmbH, NOVICOM Praha s.r.o. a Pekárna Crocus se dohodly na zajímavé akci … VYTVOŘIT REKORDNÍ KOLÁČ …

Pekaři z firmy Crocus, Unifine a Novicom společnými silami vytvořili obří jahodový koláč o délce 34,92 m a šířce 37 cm. Bylo použito 35 kg mouky, 5,2 kg vajec, 14 kg směsi na korpusy, 35 kg krému, 28 kg želatiny, 35,5 l vody a 300 kg českých jahod.

Rekordu bylo dosaženo dne 27. října 2007 v Josefské ulici v Brně, přičemž výtěžek z prodeje koláče byl věnován Ústavu pro postiženou mládež KOCIÁNKA Brno.

Blahopřejeme …

 

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Říjen 2007, Praha

"Plně v Trendu: American Line"

Vynikající pečivo s nezaměnitelnou chutí do vašich kaváren a cukráren!

 

Foto Foto Foto Foto Foto
 

Červen 2007, Zvíkov

"Jarní setkání cukrářů a pekařů na Zvíkově"

* Představení novinek pro pekaře a cukráře
* Praktická ukázka výroby a zdobení dortů
* Výstava hotových výrobků

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Březen 2007, Praha

"Jarní setkání cukrářů a pekařů v Top hotelu v Praze"

* Odborný seminář a výstavka pekařských a cukrářských výrobků
* Praktická ukázka práce s cukr. novinkami

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Únor 2007, Praha, České Budějovice

Odborný seminář na téma "Novinky v gastronomii"

* Představení cukrářských dezertů, polotovarů a ingrediencí
* Prezentace výrobků zn. WYKO pro kuchaře

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto
 

Červen 2006, Lednice

"Tradiční setkání cukrářů a pekařů na Jižní Moravě."

* Novinky pro cukráře a pekaře, výstavka výrobků
* Moderní metody zdobení cukr. dezertů
* Bohatý program

Foto Foto Foto Foto Foto

 

Created by Studio DESTINY