Přihlásit se

Heslo jsem zapomněl

Jsem tu poprvé a chci se registrovat

Do košíku bylo přidáno

ks

Receptura: Dort Fresh Cheese and Caramel

Oblíbený dort kombinující výraznou chuť Fresh Cheese krému a sametového slaného karamelu.

Základem dortu je vláčný a chuťově vyvážený kakaový piškot, který díky použití Flexisoftu Premix dosahuje lahodné chuti a vysoké pružnosti.  Cream Cheese mousse byl vyroben díky FONDU Fresh Cheese (Cheesecake). Ten dodává dortu výraznou chuť lehkého nepečeného cheesecaku. Navrch jako vybalancovaný a sametový kontrast Krém slaný karamel v kombinaci se smetanou. Lehce posypaný vločkami z mořské soli. 

Tmavý piškotový plát:
500g Flexisoft Premix
150g Hladká mouka
100g Cukr
400g Vejce
120g Olej 
50g    Kakao 22/24
250g Voda                   
1560g  Celkem 
Všechny suroviny šlehat 5min.
Pečení: 
Teplota: 220 C
Čas: 10-12min.

Smetanový Cream Cheese
50g Fond Fresh Cheese (Cheesecake)
100g Voda
250g Ušlehaná smetana
400g Celkem 

Sametový slaný karamel - poleva
150g Krém slaný karamel s mořskou solí 
50g Tekutá smetana
200g Celkem

Postup: 
Z kakaového plátu vykrojit korpus ráfkem 22cm. Vložit do ráfku, naplnit smetanovým Cream Cheese krémem a nechat zchladit. Navrch aplikovat vrstvu sametového slaného karamelu. Dekorovat jemně vločkami z mořské soli.  

Zpět na články