Do košíku bylo přidáno
ks
Zapomenuté heslo? Pošleme Vám nové
Aktuálně
14.6.2022
Letní jemný dort kombinující chuť mandlového těsta, černého rybízu a zahradního ovoce
Základem dortu je vláčný piškot, který chuťově obohacuje vrstva mandlového krému vyrobená z Frangipane mixu. Vše jako základ pro delikátní mousse z Delifruitu černý rybíz. Navrch výrazná zrcadlová poleva díky kombinaci želé Belnap Neutral a Ochucovací pasty Jahoda. Dekorováno čerstvý zahradním ovocem. Mandlová chuť a výrazný mousse z černého rybízu tvoří jedinečnou kombinaci.
Piškotový korpus - 4ks á 16cm:
146g Flexisoft Premix
44g Hladká mouka
30g Cukr
116g Vejce
36g Olej
72g Voda
444g Celkem
Všechny suroviny šlehat 5min.
Pečení:
Teplota: 200 C
Čas: 20min.
Mandlové těsto Frangipane:
242g Frangipane Mandlový mix
73g Máslo
65g Voda
60g Vejce
440g Celkem
Všechny suroviny míchat střední rychlostí do hladka.
Černý rybíz mousse:
532g Delifruit černý rybíz
119g Voda
50g Sanatine neutral
236g Ušlehaná smetana
1360g Celkem
Jahodové želé / zrcadlová poleva
210g Belnap neutral
310g Voda
60g Jahoda Ochucovací pasta
589g Celkem
Postup:
Do ráfku nastříkat světlý korpus. Na korpus dávku mandlového těsta. Vložit do pece. Po upečení a vychladnutí naplnit moussem a dát zachladit.
Po vyjmutí z ráfku použít folii okolo dortu a zalít jahodovým želé. Dekorace čerstvým ovocem a Lístkem zeleným.