Přihlásit se

Heslo jsem zapomněl

Jsem tu poprvé a chci se registrovat

Do košíku bylo přidáno

ks

Receptura: Zahradní dort

Letní jemný dort kombinující chuť mandlového těsta, černého rybízu a zahradního ovoce

Základem dortu je vláčný piškot, který chuťově obohacuje vrstva mandlového krému vyrobená z Frangipane mixu. Vše jako základ pro delikátní mousse z Delifruitu černý rybíz. Navrch výrazná zrcadlová poleva díky kombinaci želé Belnap Neutral a Ochucovací pasty Jahoda. Dekorováno čerstvý zahradním ovocem. Mandlová chuť a výrazný mousse z černého rybízu tvoří jedinečnou kombinaci. 

Piškotový korpus - 4ks á 16cm:
146g Flexisoft Premix
44g   Hladká mouka
30g   Cukr
116g Vejce
36g Olej 
72g Voda                   
444g  Celkem 
Všechny suroviny šlehat 5min.
Pečení: 
Teplota: 200 C
Čas: 20min.

 

Mandlové těsto Frangipane:
242g Frangipane Mandlový mix
73g Máslo
65g Voda
60g Vejce
440g Celkem
Všechny suroviny míchat střední rychlostí do hladka. 


Černý rybíz mousse: 
532g Delifruit černý rybíz 
119g Voda
50g    Sanatine neutral
236g Ušlehaná smetana
1360g Celkem 

 

Jahodové želé / zrcadlová poleva
210g Belnap neutral
310g Voda
60g Jahoda Ochucovací pasta
589g Celkem


Postup: 
Do ráfku nastříkat světlý korpus. Na korpus dávku mandlového těsta. Vložit do pece. Po upečení a vychladnutí naplnit moussem a dát zachladit. 
Po vyjmutí z ráfku použít folii okolo dortu a zalít jahodovým želé. Dekorace čerstvým ovocem a Lístkem zeleným.

Zpět na články