Přihlásit se

Heslo jsem zapomněl

Jsem tu poprvé a chci se registrovat

Do košíku bylo přidáno

ks

Malinové řezy

Receptura: Delikátní malinové řezy s kakaovým korpusem, malinovo-smetanovým krémem a malinami.

 Lahodná kombinace malinovo smetanového krému s kakaovým piškotem a navrch pořádná dávka malin v želé. 
Díky vynikající chuti, atraktivnímu vzhledu a stabilitě je tento dezert vhodný také k zabalení a rozvozům. Jednoduchá příprava a snadná manipulace. 

Základní těsto je připravené z produktu BISKUIT-MIX Premium, směsi pro snadnou přípravu šlehaného piškotového těsta pro univerzální použití (korpusy, pláty). Předností je jeho snadná zpracovatelnost, vynikající chuť a ideální konzistence. Nabízíme také variantu směsi s obsahem vajec BISKUIT-MIX S VEJCI. V receptuře uvádíme obě varianty pro výrobu korpusu. 

Díky použití čistě přírodního Fondu Malina s kousky lyofilizovaného ovoce můžete vyrobit jemný smetanový krém jako náplň. A navrch dávka malin díky hotové náplni Delifruit malina v kombinaci s práškovou želatinou pro vyšší stabilitu. 
Elegantní dekorace - kolečko se stříkanou čokoládou a čerstvá malina potřená Decorgelem Neutral pro vyšší lesk a ochranu ovoce před vadnutím. 

PIŠKOTOVÝ PLÁT TMAVÝ: 
varianta A)
700g                      BISKUIT-mix Premium
490g                      Vejce
70g                         Voda
35g                         Kakao 22/24
Postup: 
Všechny suroviny šlehat 8-10min. 
Rozetřít na pečící papír - ráfek 60x40cm.

varianta B)
790g                  BISKUIT-mix s vejci
475g                     Voda
33g                        Kakao 22/24
Postup: 
Všechny suroviny šlehat 8-10min. 
Rozetřít na pečící papír - ráfek 60x40cm.
Pečení
Teplota: 240°C
Čas: 8 min.

-------------------------------------------------------------

MALINOVÝ KRÉM:
100g                      FOND Malina
50g                         Voda
500g                      Ušlehaná smetana
Postup: 
Smíchat FOND malina s vodou. Postupně jemně vmíchat ušlehanou smetanu.

-------------------------------------------------------------

MALINOVÉ ŽELÉ:
500g                        DELIFRUIT Malina
100g                        Voda (80°C)
15g                           Cukr
25g                           SANATINE (prášková želatina)
Postup: 
Smíchat horkou vodu se SANATINE a cukrem.
Poté přidat DELIFRUIT Malina a aplikovat.
-------------------------------------------------------------
DEKORACE:
D97223 Kolečko samet 
Čerstvá malina potřená DECORGEL Neutral


PŘÍPRAVA ŘEZŮ: 
Do obdélníkového ráfku vložit tmavý piškotový plát. 
Nanést 500g malinovho krému a přeložit druhým plátem. 
Na druhý plát nanést jemnější vrstvu malinového krému a nechat odležet v lednici. 
Po vychladnutí nalít navrch malinové želé a opět nechat zchladit. 
Na povrch želé lze ještě aplikovat tenkou vrstvu DECORGEL Neutral pro vyšší lesk.
Po nakrájení dekorace - kolečka samet + malina potřená decorgelem.  


Zpět na články