Do košíku bylo přidáno
ks
Zapomenuté heslo? Pošleme Vám nové
Aktuálně
11.1.2021
Receptura: Delikátní malinové řezy s kakaovým korpusem, malinovo-smetanovým krémem a malinami.
Lahodná kombinace malinovo smetanového krému s kakaovým piškotem a navrch pořádná dávka malin v želé.
Díky vynikající chuti, atraktivnímu vzhledu a stabilitě je tento dezert vhodný také k zabalení a rozvozům. Jednoduchá příprava a snadná manipulace.
Základní těsto je připravené z produktu BISKUIT-MIX Premium, směsi pro snadnou přípravu šlehaného piškotového těsta pro univerzální použití (korpusy, pláty). Předností je jeho snadná zpracovatelnost, vynikající chuť a ideální konzistence. Nabízíme také variantu směsi s obsahem vajec BISKUIT-MIX S VEJCI. V receptuře uvádíme obě varianty pro výrobu korpusu.
Díky použití čistě přírodního Fondu Malina s kousky lyofilizovaného ovoce můžete vyrobit jemný smetanový krém jako náplň. A navrch dávka malin díky hotové náplni Delifruit malina v kombinaci s práškovou želatinou pro vyšší stabilitu.
Elegantní dekorace - kolečko se stříkanou čokoládou a čerstvá malina potřená Decorgelem Neutral pro vyšší lesk a ochranu ovoce před vadnutím.
PIŠKOTOVÝ PLÁT TMAVÝ:
varianta A)
700g BISKUIT-mix Premium
490g Vejce
70g Voda
35g Kakao 22/24
Postup:
Všechny suroviny šlehat 8-10min.
Rozetřít na pečící papír - ráfek 60x40cm.
varianta B)
790g BISKUIT-mix s vejci
475g Voda
33g Kakao 22/24
Postup:
Všechny suroviny šlehat 8-10min.
Rozetřít na pečící papír - ráfek 60x40cm.
Pečení:
Teplota: 240°C
Čas: 8 min.
-------------------------------------------------------------
MALINOVÝ KRÉM:
100g FOND Malina
50g Voda
500g Ušlehaná smetana
Postup:
Smíchat FOND malina s vodou. Postupně jemně vmíchat ušlehanou smetanu.
-------------------------------------------------------------
MALINOVÉ ŽELÉ:
500g DELIFRUIT Malina
100g Voda (80°C)
15g Cukr
25g SANATINE (prášková želatina)
Postup:
Smíchat horkou vodu se SANATINE a cukrem.
Poté přidat DELIFRUIT Malina a aplikovat.
-------------------------------------------------------------
DEKORACE:
D97223 Kolečko samet
Čerstvá malina potřená DECORGEL Neutral
PŘÍPRAVA ŘEZŮ:
Do obdélníkového ráfku vložit tmavý piškotový plát.
Nanést 500g malinovho krému a přeložit druhým plátem.
Na druhý plát nanést jemnější vrstvu malinového krému a nechat odležet v lednici.
Po vychladnutí nalít navrch malinové želé a opět nechat zchladit.
Na povrch želé lze ještě aplikovat tenkou vrstvu DECORGEL Neutral pro vyšší lesk.
Po nakrájení dekorace - kolečka samet + malina potřená decorgelem.