Do košíku bylo přidáno
ks
Využijte jedinečnou nabídku čokoládových pečetí a destiček s přáním Veselé Vánoce a Šťastné Vánoce v elegantním designu - vše skladem! Vybírejte v sekci: VÁNOČNÍ ČOKOLÁDOVÉ DEKORACE
Zapomenuté heslo? Pošleme Vám nové
Aktuálně
25.3.2021
Receptura: Lahodná tartelette s pečeným mandlovým krémem a skořicovými jablky.
Francií inspirovaný recept v sobě snoubí lahodnou kombinaci mandlového těsta s opečenými jablky se skořicí v křupavé a jemné tartelette.
Jako základ jsme vybrali oblíbenou tradiční francouzskou TARTELETTE - KOŠÍČEK 8.5cm. Hotová tartelette je připravena k plnění jak zastudena tak k zapékání jako v naší receptuře. Je vyrobena dle tradičních postupů. Díky svým jedinečným vlastnostem skvěle drží náplně a poskytuje stabilní základ pro všechny chuťové variace. Po naplnění je ideálně vláčná ke konzumaci.
Mandlový krém k pečení je vyroben z jemné a delikátní MANDLOVÉ MOUKY. Tato mandlová mouka je připravena z vybraných mandlí té nejvyšší jakosti.
Jablka připravujeme v pánvi s cukrem a skořicí a karamelizujeme, abychom docílili ideálního rozvinutí a spojení chuti a jemné konzistence. Lze také použít naše hotové NÁPLNĚ S JABLKY.
Elegantní čokoládová dekorace - PERLA ZLATÁ přidává lahodnému dezertu decentní atraktivitu.
Po stranách sypeme jemným NEVLHNOUCÍM DEKORAČNÍM CUKREM SUPER SCHNEE. Ten je vhodný pro univerzální použití na jemné pečivo, koblihy, donuty, apod. Sněhobílá barva a velmi jemná konzistence vydrží i několik dní.
RECEPTURA:
Hotová Tartelette 8.5cm
MANDLOVÝ KRÉM:
120g Máslo
135g MANDLOVÁ MOUKA
120g Cukr krupice
80g Vejce
20g Hladká mouka
Postup:
Změklé máslo s cukrem šlehat a postupně přidat vejce.
Vytvořit jemný krém a na závěr přidat mandlovou a hladkou mouku. Nastříkat krém do tartelette.
Pečení tartelette s krémem:
Teplota: 170°C
Čas: 20 min.
-------------------------------------------------------------
JABLEČNÁ NÁPLŇ:
300g Jablka červená
10g Cukr krupice
Citronová štáva
Skořice
Postup:
Jablka nakrájet na kostičky, přidat cukr a citronovou šťávu a skořici. Karamelizovat na pánvi do měkkčí konzistence.
Lze použít také hotové náplně: Jablko zlaté nebo jablko se skořicí.
-------------------------------------------------------------
DEKORACE:
D97269 Perla zlatá mini
PŘÍPRAVA PLNĚNÉ TARTELETTE:
Do košíčku-tartelette nastříkat mandlový krém a zapéci.
Po upečení nechat zchladnout a nanést jablečnou náplň.
Dozdobit čokoládovou dekorací Perla zlatá mini, po okrajích posypat nevlhnoucím cukrem Super Schnee.