Přihlásit se

Heslo jsem zapomněl

Jsem tu poprvé a chci se registrovat

Do košíku bylo přidáno

ks

Tartelette mandle - pečené jablko

Receptura: Lahodná tartelette s pečeným mandlovým krémem a skořicovými jablky.

Francií inspirovaný recept v sobě snoubí lahodnou kombinaci mandlového těsta s opečenými jablky se skořicí v křupavé a jemné tartelette. 

Jako základ jsme vybrali oblíbenou tradiční francouzskou TARTELETTE - KOŠÍČEK 8.5cm. Hotová tartelette je připravena k plnění jak zastudena tak k zapékání jako v naší receptuře. Je vyrobena dle tradičních postupů. Díky svým jedinečným vlastnostem skvěle drží náplně a poskytuje stabilní základ pro všechny chuťové variace. Po naplnění je ideálně vláčná ke konzumaci. 

Mandlový krém k pečení je vyroben z jemné a delikátní MANDLOVÉ MOUKY. Tato mandlová mouka je připravena z vybraných mandlí té nejvyšší jakosti.

Jablka připravujeme v pánvi s cukrem a skořicí a karamelizujeme, abychom docílili ideálního rozvinutí a spojení chuti a jemné konzistence. Lze také použít naše hotové NÁPLNĚ S JABLKY.

Elegantní čokoládová dekorace - PERLA ZLATÁ přidává lahodnému dezertu decentní atraktivitu. 

Po stranách sypeme jemným NEVLHNOUCÍM DEKORAČNÍM CUKREM SUPER SCHNEE. Ten  je vhodný pro univerzální použití na jemné pečivo, koblihy, donuty, apod. Sněhobílá barva a velmi jemná konzistence vydrží i několik dní. 

RECEPTURA: 
Hotová Tartelette 8.5cm 

MANDLOVÝ KRÉM:
120g            Máslo
135g            MANDLOVÁ MOUKA
120g            Cukr krupice
80g               Vejce
20g               Hladká mouka

Postup: 
Změklé máslo s cukrem šlehat a postupně přidat vejce. 
Vytvořit jemný krém a na závěr přidat mandlovou a hladkou mouku. Nastříkat krém do tartelette. 

Pečení tartelette s krémem
Teplota: 170°C
Čas: 20 min.

-------------------------------------------------------------

JABLEČNÁ NÁPLŇ:
300g         Jablka červená
10g             Cukr krupice
Citronová štáva
Skořice
Postup: 
Jablka nakrájet na kostičky, přidat cukr a citronovou šťávu a skořici. Karamelizovat na pánvi do měkkčí konzistence. 
Lze použít také hotové náplně:  Jablko zlaté nebo jablko se skořicí.


-------------------------------------------------------------
DEKORACE:
D97269 Perla zlatá mini 


PŘÍPRAVA PLNĚNÉ TARTELETTE: 
Do košíčku-tartelette nastříkat mandlový krém a zapéci. 
Po upečení nechat zchladnout a nanést jablečnou náplň. 
Dozdobit čokoládovou dekorací Perla zlatá mini, po okrajích posypat nevlhnoucím cukrem Super Schnee.  



Zpět na články